Atelier DOP is een ruimte van Studio Start. DOP platform zit met 13 uitéénlopende kunstenaars in deze artistieke co-werkplek in Antwerpen, Borgerhout.
De kunstenaars werken voor zichzelf of voor klanten met of zonder elkaar.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/12
Onze werkplek is 1 gigantische ruimte met diverse bureau's, geschikt voor kunstenaars die gebruik maken van een bureau (voor computer, tekenen, administratie, voorbereiding, ... ) Ook vergaderingen kunnen er gerust doorgaan.
Interesse in onze ruimte?
Je mag ons gerust contacteren. Vergeet niet je portfolio of website mee te geven en te vermelden wat je nodig hebt in je atelier, zo kunnen we je gemakkelijk meegeven of Atelier DOP iets voor ons is.
 KUNSTENAARS: 

4

5

6

12

11

10

9

8

7

3

2

1

Ine Pieters

Perfomance - dans - muze

 

Tekst, beweging en geluid zijn de inspiratiebronnen van waaruit Ine Pieters haar performances creëert. Vaak werkt ze ook als performer voor kunstenaars, begeleidt ze performance-ateliers in de socio-artistieke sector en schrijft ze teksten in opdracht van onafhankelijke artistieke magazines.

 

www.inepieters.be

Sofie Jaspers

Fotografie

 

Sofie Jaspers maakt portretten. Deze zijn eerder een document van een fictieve realiteit. De mise-en-scène is even belangrijk als de geportretteerde. Deze personages vertoeven in hun eigen omgeving maar ze worden subtiel afgezonderd van hun leefwereld.

 

www.sofiejaspers.me

Jens Dawn

Grafisch ontwerp

 

Jens Dawn maakt ontwerpen gevuld met bolletjes, rechthoeken, driehoekjes en druppels. In elk ontwerp zit een verborgen vleugje poëzie en humor. Karakter & experiment is het favoriete ontbijt van Jens Dawn.

 

www.jensdawn.be

Els Depauw

Redactie – copywriting – eindredactie

 

Het juiste woord op de juiste plaats en geen woord te veel. Daar gaat Els voor. Ze maakt teksten duidelijker, vlotter om te lezen, aantrekkelijker. Els zet de lezer aan tot actie. Ook voor mensen die (nog) niet zo vlot lezen. Verder schrijft ze artikels over duurzame ontwikkeling, mobiliteit, burgerparticipatie, samenleven. Webteksten, mailings, nieuwsbrieven, brochures, tijdschriften, conceptontwikkeling van websites, het zit allemaal in haar pakket. 

Stijn Janssens

Ingenieur-architect

 

Stijn Janssens is ingenieur-architect en ontwerpt van stoel tot stad. Zowel kleine als grote projecten worden persoonlijk uitgewerkt tot kwalitatieve, frisse en verfijnde architectuur.

 

www.stijnjanssens.com

Sander Buijs

Creatieve communicatie

 

Sander Buijs: Multimedia specialist, fotograaf. manipulatie van beelden, verdraaiing, knippen tot een nieuwe compostie.

 

www.artofmine.be

 

Santo heeft een frisse kijk op communicatie, design, webdesign en reclame.

 

www.santo.be

Koen Aelterman

Illustratie

 

Voor Koen is tekenen een manier om de wereld rondom hem een plaats te kunnen geven en ook om dingen te verwerken of ervaringen niet te vergeten. Hij put inspiratie uit zijn eigen leefwereld, uit reizen, theater en film. Hij werkt voor verschillende culturele centra en festivals als live tekenaar en maakt o.a. ook raamtekeningen, muurschilderingen en illustraties voor magazines

 

http://koenaelterman.com

Gosia Olchowska

Architectuur – grafiek

 

Gosia is als architecte voornamelijk geïnteresseerd & gespecialiseerd in tekeningen, maquette en collages. Architectuur is ook een belangrijk onderwerp in haar grafiek.

 

www.malgorzatamariaolchowska.wordpress.com

KUNSTENAAR GEZOCHT

In Atelier DOP hebben we regelmatig een plaats vrij in onze enorme ruimte. Ben je op zoek naar een atelier met gelijkgezinde collega's dan is Atelier DOP er voor jou.

De huurprijs is 150/mnd all in.

Let op! Ons atelier is enkel voor kunstenaars of voor freelancers in de kunstsector. Niet alle kunstenaars zijn geschikt voor onze ruimte, de ruimte is een kantoorruimte op de eerste verdieping.

 

meer info: info@dopplatform.be

Ted Oonk

Fotografie

 

Ted Oonk is een Nederlandse kunstenaar die woont en werkt in Antwerpen. Haar praktijk en werk omvat voornamelijk video en fotografie en ontstaat vaak uit een fascinatie voor concepten als ‘de standaard’, normaliteit en ‘de ander’. 

WWW.TEDOONK.NL
WWW.TEDOONK.COM

Katleen Schueremans

Kunsteducatie en coaching

 

Katleen Schueremans is oprichtster van Heartbeat. Mensen en kunst samenbrengen, daar draait het haar om. Heartbeat wil mensen via kunst inspireren, intrigeren, vragen doen stellen, antwoorden laten vinden, de blik opentrekken, aan de slag zetten ... Katleen werkt projecten op maat uit voor musea, onderwijs en non-profits, maar ook voor teams en individuen. Altijd met kunst als insteek.

www.heartbeat-art.be

Alexander Nys

Illustratie

 

Voor Alexander is het zoeken naar een balans tussen realisme en het fantastische een herhalend doel in zijn visuele weergaves. 

Deze combineren vaak technieken, zowel traditionele als digitale, op papier of als installaties.